Ontdek deze prachtige omgeving en ga op vakantie in Abruzzo.

Er is veel te beleven tijdens jouw vakantie in Abruzzo, en zeker ook in haar omgeving. Het heeft alles wat je verwacht: bergen, Italiaanse specialiteiten, ontspanning, zon, zee, strand, activiteiten en een hoop meer!

Waarom geen vakantie naar Toscane of het Gardameer deze keer, maar dit jaar naar Abruzzo?
Wanneer je aan een vakantie in Italië denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan een vakantie in Toscane of aan het Gardameer. Je bent hier niet de enige in, slechts 13% van alle buitenlandse toeristen in Italië gaat op vakantie ten zuiden van Rome.

Op dezelfde hoogte van Rome op slechts 2,5 uur rijden van deze prachtige stad ligt tussen de heuvels van het mooie Abruzzo onze Bed and breakfast Casa La Farfalla Bianca.

Ook dagdromen van de Italiaanse droom?
Als je weg droomt over je volgende vakantie in Italië, denk je waarschijnlijk aan prachtige uitzichten zoals de glooiende heuvels met daarop haar prachtige druivenvelden en olijfbomen, de pittoreske authentieke Italiaanse dorpjes met de geuren van heerlijke pasta’s en kruiden als lavendel en rozemarijn. Zie je het al voor je? Ik ondertussen zeker wel!

Vakantie in Abruzzo

Vakantie in Abruzzo 2

Vakantie in Abruzzo 3

Dat is nog niet alles..
Misschien ook wel aan lekker wandelen door de bergen, het bezoeken van oude kerken en Musea of lekker met de voetjes in het zand genietend van het uitzicht over zee en proeven van heerlijke locale visgerechten zo uit de zee. Abruzzo heeft het allemaal! Houd deze zin even in gedachten. Die komt nog vaker terug.

Nog te ontdekken Italiaanse prachten!
Het toerisme in Abruzzo staat nog in de kinderschoenen. Hier vind je geen massatoerisme en overvolle dorpjes net zoals in Toscane of aan het Gardameer, maar alle rust en ruimte om te genieten van al het moois wat “la Bella Italia” te bieden heeft!

Het spreekwoord “Il dolce far niente”, oftewel het zalige niets doen, lijkt hier te zijn uitgevonden.

Waarom Abruzzo

Abruzzo en omgeving

Wijnvelden Abruzzo

Daarom ditmaal op vakantie in Abruzzo!

Abruzzo heeft het allemaal!
Italië staat bekend op het gebied van mode en design. Ben je benieuwd naar de nieuwste mode trends van het seizoen dan is er tijdens een vakantie in Abruzzo genoeg mogelijkheid om dit te ontdekken. Trendy steden zoals Pescara en Lanciano liggen om de hoek voor een heerlijk dagje shoppen en genieten van het echte Italiaanse stadsleven.

In de buurt van Toscane kan je natuurlijk Bologna en Florence bezichtigen maar een bezoek aan Italië is pas echt compleet wanneer je een citytrip hebt gemaakt naar Rome. Maak een rit door de prachtige landschappen die Abruzzo rijk is en drink vervolgens een cappuccino op de Spaanse trappen midden in Rome.

Tourend door wijnvelden waan je je al snel in de Italiaanse sferen.

Begrijp me niet verkeerd. Ook de steden in Toscane, zoals Pisa en Lucca zijn prachtig. Maar heel anders vergeleken met de mooie – relatief onbekende – streek Abruzzo.

Kortom; of je nu van de bergen, de heuvels of de zee houdt. Een sportieve vakantie of even geheel tot rust wilt komen, Abruzzo heeft het en geeft het allemaal!

Ciao Tutti heeft een artikel geschreven over onze B&B. Lees het hier.

Waarom Abruzzo

Bergen Abruzzo

Abruzzo en omgeving

 

 

 

 

 

Beelden zeggen soms meer dan duizend woorden. Nou, bij deze een mooi beeld over Abruzzo & omgeving en wat er allemaal te doen is. Je kan nog even rondkijken op de site als je liever leest over de omgeving. Geniet anders zeker van het mooie filmpje!

Nieuwsgierig geworden en wil jij dit zelf ook zien?
Reserveer dan alvast jouw vakantie in Abruzzo bij ons!