De stranden van Abruzzo behoren tot de schoonste en mooiste van Europa en bieden een variatie aan activiteiten voor jong én oud. De witte zandstranden zijn zeer kindvriendelijk en van alle gemakken voorzien voor iedereen.

De streek Abruzzo heeft zelfs een kustlijn van maar liefst 133 kilometer lang (Ja, serieus, dat is wel echt te lang voor een strandwandeling :)). Lange zandstranden, drukke betaalde stranden waar je vooral de lokale bevolking tegenkomt alsook de kleine mooie stranden zoals je ze in gedachten al voorstelt, grenzend aan de pijnboombossen. De mooiste stranden vind je in Abruzzo vind je in Sette Sorelle, Pescara, Francavilla en Fossacesia. Geloof me, wij hebben dit uiteraard zelf ondervonden.

Francavilla al Mare

Bij onze bed & breakfast in de buurt, op nog geen half uurtje rijden ligt Francavilla al Mare. Heerlijke stranden en relaxte beachclubs om ’s middags uitgebreid te lunchen en ’s avonds lekker te dansen. Na het eten kun je met een ijsje in de hand flaneren over de boulevard als een echte Italiaan. Heerlijk toch!

Verder naar het zuiden is de kustlijn wat ruiger en vind je er heerlijke baaitjes waar je lekker op de rotsen kunt liggen of met de kinderen krabben kunt zoeken.

De zee is lekker warm en er is nauwelijks stroming waardoor je heerlijk kunt zwemmen in het kraakheldere water. Aan de kust kun je overal heerlijk eten! Van een gebakken visje in de hand tot een 7 gangen diner aan het strand. Wat een leuke tip is: De kust tussen Ortona en Vasto staat bekend als Costa dei Trabocchi. Hier liggen de monumentale trabocchi. In sommige van deze houten vissersplatforms kun je ook lekker dineren. Hebben wij al meerdere malen uitgeprobeerd ;).

 

Impressie van het strand
Om je alvast een indruk te geven van de mooie stranden bij ons in de buurt.

Stranden van Abruzzo

Strand Abruzzo

Strand Abruzzo