De bergen in Abruzzo

De Abruzzen liggen midden in Italië. De provincie is een gebied waar veel dingen te beleven zijn. Zeer veelzijdig wel te noemen dus. Het toerisme is hier nog in mindere mate aanwezig. Een mooi gebied om te ontdekken! Wat dus een perfecte mogelijkheid geeft als je ervan houdt een avontuur aan te gaan wat nog niet veel mensen voor je hebben gedaan. Of juist omdat het gewoon zo leuk is. De bergen in Abruzzo in 🙂

Nog even wat meer informatie. Ongerepte natuur, beukenbossen en bovenal uitgestrekte hoogvlakten geven dit deel van de centrale Apennijnen een bijzondere uitstraling. In Abruzzen liggen ook de hoogste bergtoppen van de Apennijnen. Dit berggebied in Abruzzo is in Italië de hoogste buiten de Alpen om.

Het gebied is een beetje ruig. De natuur prachtig. Er zijn zo om en nabij 26 bergtoppen boven de 2,000 meter. Met rond de 21 verschillende skigebieden zijn er tal van wintersportmogelijkheden. Naast skiën kun je er ook langlaufen, crosscountry skiën, snowboarden of een tocht maken met de hondenslee! De hoogste toppen liggen in de nationale parken van “Gran Sasso” (Corno Grande) en “Majella” (Monte Amaro). De bergen vormen een fantastische skyline vanaf de Adriatische kust.

Beste vakantieperiode in Abruzzo

Hangt er vanaf met welke intentie, maar je kunt het beste reizen naar ons van mei t/m oktober. In mei en juni is hogerop zelfs ook nog sneeuw aanwezig. Het groen op de bergen komt dan ook al tot bloei. Een mooie combinatie. Als we verder kijken kan het in de zomer (juli en augustus) echt Italiaans heet zijn. September is daarna weer een aangename maand. Oktober wordt het weer iets kouder en komt de sneeuw ook weer de bergen in. Zo zie je dat het hele jaar door van alles te doen in.

Nationale Park Gran Sasso
In het nationale park Gran Sasso ligt naast de “Cono Grande” ook de zuidelijkste gletsjer van Europa, de “Calderone”. Het nationale park is zeer geliefd bij bergbeklimmers, hikers, mountainbikers en wandelaars.

Impressie van de bergen in Abruzzen
Om je alvast een voorproefje te geven van de bergen bij ons in de buurt.

casa la farfalla bianca

bergen_02

bergen_03 bergen_04