Pescara Pescara in het kort

  • Moderne stad met internationale invloeden
  • Mooie boulevard zowel overdag als in de avond
  • Kindvriendelijke stranden
  • Vele restrauntjes en hippe clubs
  • Een echte stad voor jong en oud

Een stad zonder zichtbare historie

Pescara is een moderne stad met  122.577 inwoners. Doordat de stad in 1943, tijdens de tweede wereld oorlog door zware bombardementen is getroffen is dit een stad zoals we die niet gewend zijn in Italië. We missen het historisch centrum.

Internationale luchthaven én haven

Vlakbij de haven is er een sfeervolle loop- fiets brug gebouwd die zeker de moeite waard is om hierop een overstap te maken van het ene gedeelte van de stad naar het andere. In de avond is de brug verlicht en maak je een heerlijke wandeling op weg naar de boulevard met haar vele visrestaurants en clubs om te genieten van een cocktail. De boulevard is zeker een bezoekje waard! In de weekenden gaan de Italianen in stijl naar de bruisende stad om echt een “avondje uit te gaan”

Pescara en stranden

De stranden van Pescara zijn voorzien van alle faciliteiten die  een ” dagje strand” nodig heeft. Voor gezinnen met kinderen is dit strand ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Strand tentjes, strandbedjes, douches en eet voorzieningen, Pescara heeft het in overvloed.

Stad voor iedereen

De jongeren uit de verder gelegen dorpen gaan ook graag naar Pescara. De stad biedt veel winkelmogelijkheden en heeft veel moderne internationale invloeden. Zo is dit bijvoorbeeld de enige stad in  Abruzzo waar je een bezoekje kan brengen aan onze Amerikaanse superketen MacDonalds. Die slaan we natuurlijk wel even over met al dat lekkere Italiaanse eten.

Wil je ook een keertje op stap en tot de late uurtjes door feesten in hippe clubs? Dan is Pescara the place to be!